Η Πανωραία Ανδριοπούλου, είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Κλινική Ψυχολόγος με άδεια άσκησης επαγγέλματος από το Συμβούλιο Επαγγελμάτων Υγείας και Φροντίδας της Αγγλίας (HCPC).
Έχει διατελέσει επίκουρη καθηγήτρια Ψυχολογίας στα Πανεπιστήμια Southampton Solent και Manchester Metropolitan της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς και εξωτερική εξετάστρια για το Τμήμα Ψυχολογίας του πανεπιστημίου Sheffield Hallam. Το 2013 ολοκλήρωσε με άριστα το διδακτορικό της στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης το οποίο απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Διδακτορικής Διατριβής «Μαρία Νασιάκου» (2015) από την Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία. Εκτός από τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές της σπουδές στην ψυχολογία, έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Ανώτατη Εκπαίδευση με άριστα, και από το 2015 είναι πιστοποιημένη στη διδασκαλία και την υποστήριξη της μάθησης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (Fellow of the Advance HE, UK). Έχει πιστοποιημένη εκπαίδευση στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία (Academy of Cognitive and Behavioral Therapies & EABCT), στη Θεραπεία Σχημάτων (International Society of Schema Therapy, πιστοποίηση και ως εκπαιδεύτρια/επόπτρια), και στη Συστημική Θεραπεία Ζεύγους και Οικογένειας (ΕΠΙΨΥ – ΕΚΠΑ). Έχει επίσης λάβει διετή εκπαίδευση στην Γνωσιακή Αναλυτική Ψυχοθεραπεία (ΠΕΓΑΨ), καθώς και εκπαίδευση στην Θεραπεία Εστιασμένη στη Συμπόνια (Compassion Focused Therapy). Έχει εργαστεί ως κλινικός ψυχολόγος από τo 2005 στην Ελλάδα και στη Μεγάλη Βρετανία. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών και έχει συμμετάσχει στη ΓΣΨ εκπαίδευση και εποπτεία επαγγελματιών ψυχικής υγείας από το 2006. Έχει διατελέσει διευθύντρια σπουδών στο Professional Doctorate in Psychological Therapies το οποίες προσφέρθηκε σε επίπεδο 8 με βάση το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων. Έχει επιβλέψει την εκπόνηση πληθώρας διπλωματικών εργασιών και διδακτορικών διατριβών και έχει συμμετάσχει σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα. Έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές και είναι μέλος πολλών ελληνικών και διεθνών επιστημονικών συλλόγων.
Στην παρούσα φάση εκτός από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων διδάσκει και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο σε μεταπτυχιακό επίπεδο (συντονίστρια της ενότητας ΕΑΨ54), όπου στο παρελθόν είχε αναλάβει το ρόλο του βοηθού διευθυντή στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Εφαρμοσμένη Αναπτυξιακή Ψυχολογία». Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη μελέτη του δεσμού και του διαπροσωπικού τραύματος, καθώς και στη σχεδίαση, εφαρμογή και αξιολόγηση σύντομων παρεμβάσεων που αποσκοπούν στην ενίσχυση του συναισθηματικού δεσμού σε διάφορα διαπροσωπικά πλαίσια με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ψυχικής υγείας.