Επικοινωνία
- 2651007453-7314
- grampsych@uoi.gr
-
Τμήμα Ψυχολογίας
Κτήριο της Σχολής Επιστημών Αγωγής
και των Τμημάτων Φιλοσοφίας και Ψυχολογίας
Α΄ όροφος
45110 Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων
DIGI-JOBS-4-U» της ΑΕΛΙΑ
Ψηφιακός Κόσμος της Εργασίας
Η νέα δράση της Δομής Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αφορά τον «Ψηφιακό Κόσμο της Εργασίας» και προσφέρει στους φοιτητές και απόφοιτους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων την ευκαιρία να ανακαλύψουν το δικό τους πιθανό μονοπάτι ψηφιακής εργασίας!
Ο συνεργαζόμενος οργανισμός ΑΕΛΙΑ (www.aelialab.gr) θα υλοποιήσει για τους φοιτητές, αποφοίτους όλων των Σχολών τη Δράση Προετοιμασίας για την Επαγγελματική Ζωή «Digi-Jobs-4-U», με αντικείμενα το νέο Κόσμο Εργασίας που αφορά τα τεχνολογικά επαγγέλματα αλλά και όλα εκείνα τα επαγγέλματα που βασίζονται σε αξιοποίηση ψηφιακών εφαρμογών και σε εργασία μέσω διαδικτύου.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 και ώρα 11.00 π.μ., στην Αίθουσα Σεμιναρίων Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής και θα περιλαμβάνει:
(α) Ένα Workshop όπου με παραδείγματα από την πράξη και με πρακτικές ασκήσεις εφαρμογής, τρεις (3) επαγγελματίες διαφορετικών ειδικοτήτων από την κοινότητα της ΑΕΛΙΑ, θα αναδείξουν την πραγματικότητα όσων εργάζονται ψηφιακά και τα βασικά χαρακτηριστικά ενός φάσματος επαγγελμάτων του ψηφιακά εργαζόμενου κόσμου.
Συμμετοχή: Το Workshop έχει ανοιχτή συμμετοχή
(β) Διαδοχικές συνεδρίες speed-mentoring. Ο κάθε ενδιαφερόμενος φοιτητής, απόφοιτος με την καθοδήγηση ενός μέλους της ΑΕΛΙΑ θα προσδιορίσει πιθανές κατευθύνσεις ψηφιακής εργασίας με βάση τις σπουδές και τα ενδιαφέροντά του και τρόπους (αλλά και προκλήσεις) προετοιμασίας γι’ αυτούς.
Συμμετοχή: Θα είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν έως 25 συνεδρίες speed-mentoring και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Εάν υπάρξει ενδιαφέρον, θα υπάρξει μέριμνα για ψηφιακές συνεδρίες.
Απαιτείται η δήλωση συμμετοχής στο link: https://forms.gle/nkKNkn8gn7fpKUqB6
Λίγα λόγια για το νέο ψηφιακό κόσμος της εργασίας
Στο νέο κόσμο της Εργασίας, που έχει αλλάξει με ραγδαίους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια, η τεχνολογία έχει αναδείξει ένα μεγάλο φάσμα νέων επαγγελματικών ειδικοτήτων. Παράλληλα, ένας πολύ μεγάλος αριθμός επαγγελματικών δραστηριοτήτων υλοποιείται ηηψηφιακά. Επαγγελματίες του marketing, Σχεδιαστές (designers), Χρηματοοικονομικοί Αναλυτές αλλά και επαγγελματίες σε παραδοσιακούς κλάδους όπως Εκπαιδευτικοί και εκπαιδευτές ενηλίκων, Μεταφραστές, Επαγγελματίες του τουρισμού, Επαγγελματίες στον πολιτισμό βασίζουν την εργασία τους σε ψηφιακά εργαλεία ή/και εργάζονται μέσω του διαδικτύου.
Παράλληλα οι ίδιοι οι εργοδότες μετασχηματίζονται ψηφιακά και υιοθετούν μοντέλα εργασίας, όπου οι ψηφιακές εφαρμογές έχουν κεντρικό ρόλο.
Η ψηφιακή εργασία συνεπάγεται αλλαγές στον τρόπο οργάνωσης της εργασίας, στο χρόνο εργασίας (απαιτήσεις χρόνου, ευελιξία), στον τρόπο επικοινωνίας με συνεργάτες, στην ομαδική εργασία. Η ψηφιακή εργασία έχει να αντιμετωπίσει νέους κινδύνους (βλ. cybersecurity) και προσφέρει νέες ευκαιρίες (global jobs, work from anywhere). Επίσης, απαιτεί και έναν νέο «ψηφιακό τρόπο σκέψης» (digital mindset)
Σχετικά με το digital mindset ενημερωθείτε από σχετικό άρθρο Linkedin.com/pulse/what-would-digital-mindset-require-aelia
Σημαντική ημερομηνία:
Σχετικός σύνδεσμός:
Συνημμένα αρχεία:
Τμήμα Ψυχολογίας
Κτήριο της Σχολής Επιστημών Αγωγής
και των Τμημάτων Φιλοσοφίας και Ψυχολογίας
Α΄ όροφος
45110 Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων