Search
Close this search box.
favicon2
Δηλώσεις Μαθημάτων κατά το Χειμερινό Εξάμηνο του Ακαδημαϊκού Έτους 2024-2025

Οι Δηλώσεις Μαθημάτων κατά το Χειμερινό Εξάμηνο του Ακαδημαϊκού Έτους 2024-2025
θα υποβληθούν υποχρεωτικά και μόνο ηλεκτρονικά, στο σύστημα Classweb:

από την Παρασκευή 11/10/2024 και ώρα 15:00
έως και τη Δευτέρα 21/10/2024 και ώρα 23:59

Επισημαίνεται ότι σε κάθε εξάμηνο, οι φοιτητές/φοιτήτριες υποχρεούνται να δηλώνουν μαθήματα που αντιστοιχούν σε 30, 32 ή 34 ECTS, ανάλογα με το εξάμηνο στο οποίο βρίσκονται (βλ. τον αντίστοιχο Οδηγό Σπουδών – ανάλογα με το έτος εισαγωγής).

Όσοι φοιτητές/όσες φοιτήτριες οφείλουν μαθήματα από προηγούμενα εξάμηνα μπορούν, σε κάθε εξάμηνο, να συλλέγουν έως 15 επιπλέον ECTS (οι οποίες αντιστοιχούν σε έως περίπου τρία μαθήματα), δηλώνοντας τα οφειλόμενα μαθήματα αλλά και τα μαθήματα του τρέχοντος εξαμήνου, σύμφωνα με τον κανόνα ν+3, όπου ν τα μαθήματα του τρέχοντος εξαμήνου και +3 τα τρία περίπου επιπλέον οφειλόμενα μαθήματα, με την εξής σειρά προτεραιότητας: πρώτα τα έως τρία οφειλόμενα υποχρεωτικά μαθήματα προηγούμενων εξαμήνων, μετά τα υποχρεωτικά μαθήματα του τρέχοντος εξαμήνου, στη συνέχεια τα επιλεγόμενα μαθήματα, με πρώτα αυτά προηγούμενων εξαμήνων (μόνο εφόσον η δήλωση δεν καλύφθηκε από τρία οφειλόμενα υποχρεωτικά μαθήματα) και μετά τα επιλεγόμενα του τρέχοντος εξαμήνου.

Να σημειωθεί ότι, για τη συγκέντρωση των απαιτούμενων για τη λήψη πτυχίου ECTS, οι φοιτητές/φοιτήτριες οφείλουν να συμπληρώνουν τις δηλώσεις με την παραπάνω σειρά προτεραιότητας, έτσι ώστε
α) σε κάθε εξάμηνο να δηλώνουν μαθήματα που αντιστοιχούν σε τουλάχιστον 30 ECTS και
β) στο τέλος να έχουν συλλέξει όλες τις
απαιτούμενες ECTS που αντιστοιχούν στα υποχρεωτικά και επιλεγόμενα μαθήματακάθε εξαμήνου (βλ. τον αντίστοιχο Οδηγό Σπουδών –ανάλογα με το έτος εισαγωγής).

Για τους φοιτητές/τις φοιτήτριες επί πτυχίω (5ο έτος και πάνω ισχύουν άλλες ρυθμίσεις, δείτε σχετικά στον Οδηγό Σπουδών).

ΕΜΒΟΛΙΜΗ ΔΗΛΩΣΗ (για τους/τις επί πτυχίω φοιτητές/φοιτήτριες, πλέον του 9ου εξαμήνου)

Πέραν της κανονικής διάρκειας σπουδών, οι φοιτητές/φοιτήτριες έχουν δικαίωμα, στην πτυχιακή εξεταστική, δηλαδή στις εμβόλιμες δηλώσεις, να δηλώσουν όσα μαθήματα έχουν δηλώσει σε προηγούμενα εξάμηνα και στα οποία έχουν αποτύχει, χωρίς περιορισμό ως προς τον αριθμό ή τις ECTS τους. Στις κανονικές περιόδους δήλωσης (χειμερινά μαθήματα σε χειμερινή περίοδο και εαρινά μαθήματα σε εαρινή περίοδο) δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό μαθημάτων και τις ECTS, δηλαδή οι επί πτυχίω φοιτητές/φοιτήτριες μπορούν να δηλώνουν όσα μαθήματα χρειάζονται για την ολοκλήρωση των σπουδών τους και τη λήψη πτυχίου.

Πληροφορίες Ανακοίνωσης

Σημαντική ημερομηνία:

21 Οκτ 2024

Σχετικός σύνδεσμός:

Συνημμένα αρχεία​:

No data was found
Μετάβαση στο περιεχόμενο